Koroncón főként szilva és alma terem a ház körüli gyümölcsösökben, ezért sokakat érdekelhet a Híd-klub következő foglalkozása. A Szabó Gina klubvezető irányításával működő Híd-klub 2019. szeptemberi témája a különböző lekvárok befőzése és a dzsemek otthoni körülmények között történő elkészítése lesz. Az első őszi klubfoglalkozásra terveink szerint tanácsaiért elhívjuk Szalai Lászlónét, a  tapasztalt háziasszonyt, aki egyben a program szakmai vezetője és Bodor Barbarát is.

 

A 2019. július 15-re tervezett Híd Klub témája a környezetvédelem lesz, amely minden korosztályt érint. Sok ötletet várunk a résztvevőktől.  A klubfoglalkozás második felében Szalai Lászlóné szakmai vezető és Bodor Barba egészséges élelmiszerekkel érkezik hozzánk. A klub tagjaival tervezünk egy szemétszedési délutánt a községben.   

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ 2019. július 16-án, kedden 10.00 és 16.00 óra között a Koroncói Szolgáltatóházban (Koroncó, Rákóczi u. 46.)

rendezi meg a 3. Esélyegyenlőségi napot.
A résztvevőket Szalai Lászlóné szakmai vezető, Radicsné Kincses Mária, a település polgármestere és Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke köszönti, majd az AppArt Egyesület Carlo című komplex színházi-nevelési programja következik. A Carlo egy telepi roma fiú története, aki 15 éves és a Párizs nevű gettóban él. Anyja meghalt, apja börtönben, nagybátyja pedig a telep maffiafőnöke. Carlo szeretne több lenni, mint amire a környezete predesztinálja. Mit tudok tenni én magam a saját boldogulásom érdekében külső segítség nélkül a hátráltató környezet, a rossz körülmények ellenére? Milyen lehetőségeim vannak az életben való boldoguláshoz? Milyen erőfeszítéseket kell tennem a másolt-örökölt mintákkal szemben? Kiktől és hogyan tudok segítséget kérni a céljaim megvalósításához?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresnek majd választ a résztvevők az előadást követő kötetlen beszélgetés során.

 

 

Tekintettel a nagy melegre, a Híd Klub résztvevői úgy döntöttek, megváltoztatják korábbi elképzelésüket és nem a sporttevékenységet jelölik meg a 2019. június 18-ra tervezett foglalkozás eseményeként. Helyette kedden a folyadékpótlás és az egészséges táplálkozásról tart foglalkozást Szabó Gina klubvezető. A klub második felében hűsítő, gyümölcsös italokat és igény esetén salátát készítenek 10 órától a koroncói Rákóczi utcában lévő 46 Szolgáltatóházban.